Aran

Zoals je weet, kwam Mrs G op 21 maart aan op het nest in de Glaslyn Valley in Wales. Het was wachten tot vandaag, vrijdag 3 april 12.08 u tot haar man, Aran, eindelijk aankwam. Zo is het koppel visarenden voor de 17 de maal herenigd op hetzelfde nest. CROESO! (Welkom) Het waren spannende dagen. De weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de arenden langer wegblijven. De wind kwam de laatste dagen vanuit het noorden, wat niet gunstig is voor de trekkende vogels. Sinds 1 april draaide de windrichting en nam het aantal waarnemingen van trekkende visarenden enorm toe. Het was afwachten of Aran er dit jaar terug bij zou zijn. Een beeldverhaal.

Mrs G wachtend op de komst van Aran. (foto 02/04/2020, 10.30 u)
Aran doet zich tegoed aan een forel. Hij kwam aan op 3 april om 12.08 u. Aran herken je aan het wit op de kop. Mrs G heeft veel meer zwart op de kop boven de snavel. (foto 03/04/2020, 20.34 u)
Aran moet het eerst nog opnemen tegen de kraaien, die verlekkerd zijn op verse vis. (foto 03/04/2020, 20.50 u)
Mrs G bewaakt ondertussen haar eigen lekkernij. (foto 03/04/2020, 20.47 u)

Het vervolg kan je bekijken via deze link.

Wil je graag andere broedplaatsen van vogels volgen? In Nederland kan je hier de nestplaatsen zien van o.a. lepelaar, bosuil, kerkuil, havik, slechtvalk. Via de site van Vogelbescherming Nederland ‘Beleef de lente’ bekijk je live de nestkasten van heel wat vogels. Gluren bij de buren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.