High

Op woensdagochtend 24 juni werden de drie jongen van de visarenden in Glaslyn (Wales) geringd. Voortaan kan je de jonge visarenden herkennen aan hun blauwe ‘Darvic’ ring rond hun rechterpoot. (KC2 = jong 1, KC3 = jong 2 en KC4 = jong 3)

Dit filmpje toont je de ringer aan het werk: prachtige beelden hoog in de lucht!

Tijdens het ringen, meten en het nemen van een staal DNA cirkelt Mrs G boven het nest. Met haar alarmroep maakt ze de jongen duidelijk dat ze voor dood moeten blijven liggen. Door de hitte konden de jongen niet meer gewogen worden, wat het moeilijk maakt het geslacht van de jongen te kennen. De DNA testen zullen dit later uitwijzen.

Mrs G boven het nest met de ringer
De blauwe ‘Darvic’ ring
Meten
DNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.